Primele reacţii ale candidaţilor au apărut aseară, imediat după închiderea urnelor în ţară, la ora 21.00, şi aflarea primelor rezultate prezentate de exit-polluri.

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat aseară că niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD, iar acest lucru înseamnă pentru România un pas enorm. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că rezultatul reprezintă un pas mare pentru România şi o victorie pentru democraţie. Şeful statului a făcut un apel de mobilizare la vot pentru turul doi al alegerilor.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a mulţumit celor care au votat în favoarea candidaturii sale şi va lupta în continuare petru ca România să fie apreciată în plan extern.

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a recunoscut într-o postare pe pagina sa de socializare că nu are suficiente voturi pentru a intra în turul doi, deşi aseară s-a declarat optimist cu privire la şansele sale. El susţine că alianţa USR -PLUS va continua să lupte cu toată energia pentru o Românie care se modernizează şi se curăţă de corupţie.

Şi Mircea Diaconu, candidatul Alianţei electorale UN OM, le-a mulţumit celor care l-au aleş iar candidatul Partidului Mişcării Populare, Teodor Paleologu, şi-a exprimat speranţa în reuşita coagulării unui pol consistent de centru-dreapta în România. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut.