Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin a marcat astăzi „Ziua Internaională a Radiologiei”. Prin tematicile alese campania de informare a avut în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale.

Acţiunea a avut ca scop evidenţierea rolului esenţial pe care specialiştii din domeniul imagisticii îl joaca în detectarea, diagnosticul şi managementul bolilor musculo-scheletale, aceştia contribuind la creşterea calităţii tratamentului acestor pacienţi.

În pluş 4 din 10 persoane din Caraş-Severin descoperă cu ajutorul investigaţiilor radiologice boli în diferite stadii, ne-a declarat astăzi şi medicul Victoria Roşoagă, prezentă în emisiunea „Starea de Bine”.

Obiectivele campaniei sunt creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum şi îmbunătăţirea înţelegerii poziţiei pe care medicii şi tehnicienii radiologi îl ocupă în procesul de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Cu acest prilej, DSP a promovat sloganul campaniei mondiale „Să sărbătorim împreună!” şi sloganul campaniei naţionale „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”.