Raed Arafat, numit la conducerea noului Departament pentru situaţii de Urgenţă, creat în cadrul MAI

raedSecretarul de stat in Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a fost numit şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne. Departamentul pentru situaţii de urgenţă a fost înfiinţat printr-o Ordonanţă de Urgenţă aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în deschiderea şedinţei de Guvern ca “avem un act normativ prin care îmbunătăţim sistemul de coordonare în situaţii de urgenţă în cadrul ministerului de Interne. Vom construi Departamentul pentru intervenţii la Situaţii de Urgenţă, departament care va avea în mod sigur în coordonare ISU, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţă şi unităţile de primiri-urgenţe. Deci, ceea ce practic are, în mod clar, în coordonare din prima secundă când avem situaţii de urgenţă. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi evident cred că cel mai potrivit este domnul Arafat pe care-l voi şi numi în funcţie”.

Raed Arafat a susţinut prima informare în calitate de şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă cu ocazia şedinţei comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria.

Cele mai citite

Related Articles