Radio România îşi prezintă proiectele pe plan internaţional

58

În aceste zile se desfăşoară la Dakha (Bangladesh) RadioAsia 2019, reuniunea anuală dedicată exclusiv radiourilor, organizată de ABU.

Tema din acest an este Radio All Around Us: More than just a medium, o încercare de a defini radioul în era digitală, de a recunoaşte realizările din trecut şi de a fructifica, în acelaşi timp, potenţialul său uriaş în viitor.

În cadrul panelului dedicat publicul tânăr, Radio România a prezentat două proiecte ale reţelei regionale, dedicate comunităţilor locale.

Primul a fost Undercover – Bătălia trupelor, un inedit concurs dedicat trupelor de cover. Proiectul a adunat la start 10 trupe şi doi juraţi binecunoscuţi (Cornel Ilie – Vunk şi Călin Goia – Voltaj). Publicul a fost implicat în fiecare etapă prin votul care s-a desfăşurat pe Instagram, alegând în final marele câştigător, adică acea trupă care şi-a adăugat o piesă proprie în playlist-ul Bucureşti FM. Postul public al Capitalei face astfel un pas important în respectarea misiunii publice privind încurajarea artiştilor tineri şi a muzicii româneşti de calitate. În acelaşi timp, Bucureşti FM este interesat de interacţiunea cu publicul tânăr, în condiţiile tehnologice alese de acesta în 2019.

Proiectul Bucureşti FM a fost un succes, iar concluzia lui a fost rezumată de Cornel Ilie: „Aceasta este una din cele mai bune campanii derulate de un radio. Pentru că ajută artiştii!”

Cel de al doilea proiect aparţine Radio Târgu Mureş şi reprezintă o iniţiativă dedicată comunităţii din zona de acoperire: Curăţăm împreună! De doi ani, de Ziua Pământului, radioul local îşi invită ascultătorii să participe la o acţiune de ecologizare a malului râului Mureş. Organizaţiile civice, instituţiile, firmele, presa mureşeană şi cetăţenii cu spirit civic au răspuns în număr mare (800 de voluntari).

Radio Târgu Mureş răspunde astfel unei provocări esenţiale: aceea de a fi în mijlocul comunităţii într-o manieră relevantă pentru comunitate, în care se implică personalităţi şi lideri de opinie din zonă, elevi, familii, oameni care respectă mediul înconjurător.

Proiectele au fost prezentate de Flavia Voinea, managerul Bucureşti FM, post care face parte din reţeaua regională Radio România.