(AUDIO) Incendiul de la Cornereva a fost stins!

UPDATE:

Incendiul din zona Cornereva a fost declarat lichidat. Suprafața afectată nu s-a extins față de ziua de ieri. Pe parcursul zilei s-a acționat pentru stingerea unor buturugi care încă fumegau. Forțele de intervenție profesioniste se retrag în raioanele de bază.

UPDATE:

Extins în momentul de maximă intensitate la o suprafaţă de peste 40 de hectare, ,,incendiul de pe raza comunei Cornereva este controlat şi va fi, cel mai probabil, stins în cursul acestei zile,, a declarat prefectului judeţului, Matei Lupu:

Prefectul judeţului a mai precizat că în această situaţie, nu se mai impune evacuarea locuitorilor din casele aflate în zonă.

Incendiul de amploare de pe raza comunei Cornereva, care a afectat până acum 40 de hectare, nu a fost lichidat. 25 de hectare de teren se află pe fondul Parcului National Domogled.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a reunit în această dimineaţă şi după raportul prezentat de ISU, prefectul judeţului, Matei Lupu a cerut activarea Codului PORTOCALIU pentru Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Încă de la ora 9 a dimineţii, un elicopter a survolat zona pentru a evalua stadiul incendiului, iar 133 de oameni, ofiţeri, subofiţeri ISU şi silvicultori sunt pregătiti şi astăzi să intervină pentru stingerea incendiului de proporţii. Prefectul Matei Lupu, care se va deplasa astăzi în teren, va prezenta un nou raport al incendiului izbucnit în zona Dobraia în această după-amiază, în jurul orei 17.

În jurul orei 09:30 elicopterul IGAv a efectuat o misiune de recunoaştere pentru a determina dacă poate acţiona pentru stingerea incendiului. Din nefericire, condiţiile meteorologice nu au fost favorabile – vizibilitatea era foarte scazută. La ora 11:30 elicopterul a decolat pentru o nouă misiune de cercetare şi supraveghere a zonei. Din momentul în care condiţiile meteorologice vor permite, echipajul aerian va interveni în sprijinul pompierilor militari şi a celorlalte forte angrenate în misiunea de stingere la sol.

Tot în şedinţa de astăzi, prefectul Matei Lupu i-a solicitat şefului Inspectoratului de Poliţie din Caraş-Severin identificarea cât mai rapidă a autorilor incendiului. Inspectorul şef Viorel Avram a declarat că în acest moment se află în instrumentare mai multe dosare penale, dar cercetările la faţa locului pot fi reluate doar după stingerea incendiului.

De același autor

Related Articles