Calendarul învestirii noului guvern

24

Conducerea celor două camere ale Parlamentului a stabilit calendarul învestirii noului guvern propus de PNL.

Conducerea Parlamentului a decis cu puţin timp în urmă că audierile miniştrilor propuşi se vor desfăşura mâine şi poimâine iar plenul reunit va avea loc săptămâna viitoare luni, pe 4 noiembrie, de la ora 14:00. Decizia fiind luată prin consens între putere şi opoziţie.

Premierul desemnat, Ludovic Orban a trimis o scrisoare săptămâna trecută preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului în care propunea un calendar rapid pentru învestirea cabinetului PNL.

Ludovic Orban dorea ca audierile candidaţilor pentru funcţiile de miniştri să aibă loc mâine, în parlament iar miercuri să se desfăşoare votul în plenul legislativului, dar decizia nu a trecut de votul conducerii Parlamentului. Ludovic Orban chiar a participat la şedinţa birourilor permanente reunite pentru ai convinge pe cei din conducerea Parlamentului să accepte calendarul propus de el.

Programul adoptat de birourile permanente reunite reprezintă un compromis deoarece la finalul acestei săptămâni este o sărbătoare importantă pentru cei de rit catolic.