Arădeanul Marius Copil a ieșit din top 100, după aproape doi ani şi jumătate de prezenţă neîntreruptă

50

Tenismanul român Marius Copil a coborât 74 de locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia 156 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), dat publicităţii luni.

Astfel, Copil a ieşit din top 100 pentru prima oară după aproape doi ani şi jumătate de prezenţă neîntreruptă.

Arădeanul a intrat pentru prima oară în top 100 pe 15 mai 2017, pe locul 90, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul 56, în data de 28 ianuarie anul acesta.

Podiumul ierarhiei este nemodificaţ cu sârbul Novak Djokovic lider, urmat la mică distanţă de spaniolul Rafael Nadal şi la peste 2.500 de puncte de elveţianul Roger Federer.

În top 10, rusul Karen Hacianov a urcat o poziţie şi se află pe 8, în timp ce italianul Matteo Berrettini a urcat de pe 11 pe 9, aceasta fiind cea mai bună clasare din carieră.

La dublu, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au urcat fiecare câte 8 locuri, fiind pe 13, respectiv 14. Cei doi, campioni duminică la Basel, au urcat pe 5 şi în ierarhia ATP Race, pentru Turneul Campionilor, fiind practic calificaţi la competiţia care reuneşte la Londra cei mai buni 8 jucători de simplu din acest un an şi cele mai bune opt perech, scrie Agerpres.

sursa foto: Agerpres.ro