Elevii de clasa a VII-a nu au nici acum manuale de Matematică şi Chimie

Manualele de clasa a VII-a de Matematică şi Chimie lipsesc din şcoli pentru că nu există un ministru al Educaţiei care să semneze ordinul de aprobare a acestora.

Dacă în urmă cu două săptămâni am spus că problema este rezolvată în proporţie de 80%, ceea ce s-a şi dovedit, astăzi suntem deficitari la manualele de Matematică şi Chimie din cauza contestaţiilor prelungite pentru cele două manuale şi din cauza faptului că în momentul de faţă la conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale nu avem un ministru care să semneze un ordin ca aceste manuale să fie tipărite”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Gartoi.

Sper ca această problemă să se rezolve într-un timp extrem de scurt pentru că este important ca aceste manuale să ajungă în posesia elevilor de clasa a VII-a”, a mai spus Ionuţ Gârtoi.

În tot acest timp profesorii au aplelat la bunăvoinţa părinţior pentru a achiziţiona culegeri de clasa a VII-a din care să poată lucra cu elevii.

“Părinţii au fost de acord şi au achiziţionat pentru copiii lor o culegere pe care o folosim frecvent la clasă, iar din acea culegere copiii primesc tema. Noi la şcolă am primit un manual, iar în timpul orei rezolvăm şi exerciţii din acel manual, dar asta doar în timpul orei. Evident ne-ar ajuta şi manualul, am avea mai multe exerciţii la dispoziţie”, ne-a declarat profesorul de matematică, Otilia Bejan.

Elevă în clasa a VII-a şi olipică la matematică, Sonia Brăilă spune că se descurcă fără manualul de matematică.

“Nu este chiar aşa de greu, am cumpărat o culegere din care lucrăm în fiecare zi şi din care primim teme, ne-ar ajuta şi manualul, dar ne descurcăm şi fără el”, a declarat Sonia Brăilă.

Potrivit lui Mihai Mitrică, directorul Asociaţiei Editorilor din România, toate manualele ar fi ajuns la timp la elevi, dacă Ministerul nu ar fi lansat licitaţia la fel de târziu ca în toţi anii precedenţi.

Cele mai citite

Related Articles