În condiţiile actuale, cu datorii şi probleme, Spitalului Municipal din Caransebeş riscă ca anul viitor să nu mai fie reacreditat. Soluţia vine însă, de la primărie. În urma rectificării bugetare aproximativ 1-1, 5 milioane de lei vor merge către sănătate. O sumă importantă va fi folosită pentru achitarea arieratelor susţine noul manager Adrian Cican.

„Din cele 3,2 milioane de lei pe care le are municipiul Caransebeş la rectificarea de buget, probabil că 1-1,5 milioane de lei vor merge către sănătate, ceea ce este foarte bine pentru că astfel putem achita 10% din arieratele spitalului, este fabulos. Să vă spun, poţi să primeşti foarte mulţi bani dar daca îi pui într-o gaură neagră fiscală nu ai făcut nimic şi atunci am preferat ca o parte din aceşti bani să se ducă către arierate iar ce rămâne, la bani mă refer, îi folosim pentru un plan de conformare până în 2020, nu de alta dar unitatea din Caransebeş, din ce am vazut până acum este în urmă, groaznic cu acel plan de conformare pentru că urmează acreditarea şi atunci există pericolul ca spitalul să nu mai fie reacreditat, nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru groaznic”, a precizat Adrian Cican.

Managerul Adrian Cican spună că până în luna decembrie se vor vedea şi primele rezultate pozitive, probleme mai puţine şi datorii mai mici la Spitalul Municipal din Caransebeş. Acesta s-a întâlnit şi cu şefii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate dar şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi are şi sprijinul acestora pentru a scoate unitatea medicală din „coma indusă”, în care zace de foarte mult timp.

Vă reamintim că tot Cican spunea că Spitalul Municipal din Caransebeş este într-o situaţie de insolvenţă nedeclarată… Datoriile spitalului au ajuns la 11,3 milioane lei, din care arierate 8,5 milioane lei.