[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin: Sancţiuni contravenţionale în exploataţiile non-profesionale din judeţ

Luna verificărilor eşantioanelor generate de APIA la nivelul judeţului Caraş-Severin în ceea ce priveşte campania de inspecţie în exploataţiile comerciale non-profesionale, în materie de gestionare a acestora, s-a încheiat.

Neconcordanţele identificate în cadrul acestei campanii au impus aplicarea unei serii întregi de avertismente şi sancţiuni contravenţionale privind abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară în vigoare.

Potrivit directorului DSVSA Dorin Imbrea, pe raza judeţului au fost verificate 127 de exploataţii, care au generat aplicarea a 12 avertismente şi a 5 sancţiuni contravenţionale privind identificarea şi comercializarea animalelor. În cadrul campaniei au fost verificate peste 2.000 de capete de bovine, 12.800 de ovine, 540 de caprine şi 185 de suine. Cu ocazia acestei campanii, fermierii au avut ocazia de a-şi actualiza situaţia animalelor din gospodării.

Directorul DSVSA Cara;-Severin Dorin Imbrea, pentru Radio Reşiţa:

Dorin Imbrea

Dorin Imbrea a mai spus că, în contextul evoluţiei pestei porcine africane, este foarte importantă identificarea sanitar-veterinară a animalelor avute în exploataţie.

Sursa foto: botosaninews.ro

Cele mai citite

Related Articles