Preasfințitul Virgil Bercea a dăruit Parohiei Române Unite, Greco – Catolică Doman din Reșița și Asociației Generale a Românilor Uniţi, Greco-Catolici din municipiul de pe Bârzava Relicva ex. veste talari a Fericitului Valeriu Traian Frențiu – Episcop Martir, născut în Reșița la 25 aprilie 1875 şi mort pentru credinţă în lagărul de exterminare din Sighet la 11 iulie 1952.

Relicva este însoțită de certificatul de autenticitate, emis de pr. Vasile Man – Postulatorul Cauzei de Beatificare. Relicva a fost oferită președintelui Asociației Generale a Românilor Uniţi, Greco-Catolici din Reșița, Bogdan Mihele, în numele Preasfințitului Virgil Bercea, de către Ipod. Eugen Ivuț, Secretar Episcopal al Episcopiei Române Unite, Greco-Catolică Oradea în cadrul expoziției „Fericitul Valeriu Traian Frențiu – Episcopul de Fier”, care a avut vernisajul joi, 17 octombrie 2019 la muzeul Banatului Montan din oraş.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, artistul plastic cărăşean Viorica Ana Farkaş a oferit președintelui Asociației Generale a Românilor Uniţi, Greco-Catolici Reșița, Bogdan Mihele, o pictură reprezentându-l pe Fericitul Valeriu Traian Frențiu, o operă identică, precum cea oferită în dar din partea delegaţiei din Banatul de Munte şi Papei Francisc, prezent în vizita sa istorică în vara acestui an în România.

Sursa foto: facebook Bogdan Mihele