O delegaţie a filialei de Cruce Roşie din Sassuolo- Modena, Italia, s-a aflat astăzi în vizită la Consiliul Judeţean Arad. Vizita italienilor este rod al parteneriatului pe care aceştia îl au cu filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad, de peste trei ani de zile. Aceştia au făcut o donaţie de materiale sanitare, alegând Aradul ca destinaţie pentru că parteneriatul încheiat aici funcţionează bine, iar filiala Crucea Roşie arădeană este implicată în tot ceea ce înseamnă ajutor acordat oamenilor aflaţi în suferinţă.

„Filiala de Cruce Roşie din Modena se bazează pe un număr de 500 de voluntari. Suntem persoane care avem serviciu, drept pentru care financiar vorbind, nu suntem remuneraţi de către Crucea Roşie. Activitatea de voluntariat este o activitate pornită din inimă, este o activitate pentru care ne facem timp şi pe care o iubim, pentru că ne oferă satisfacţii nebănuite. Atunci când ajuţi oamenii eşti împlinit, mişcarea de Crucea Roşie este ca o a doua familie pentru noi”, a declarat Fabio Fiole, coordonatorul delegaţiei italiene. Materialele sanitare donate cuprind seringi, pansamente, umidificatoare de oxigen, canule nazale, sonde de aspirat etc.
Delegaţia italiană va pleca mâine spre Bucureşti, unde Crucea Roşie din Modena va duce donaţii constând în alte materiale sanitare, ce vor fi distribuite ulterior în toată ţara.