În Ungaria au loc astăzi alegeri locale. Lupta pentru fotoliul de primar general al Budapestei este foarte strânsă.

Potrivit sondajelor, pentru prima oară după un deceniu, Partidul Fidesz al premierului Orban nu ar obţine o victorie zdrobitoare în capitala ungară.

Primarul în exerciţiu, în vârstă de 71 de ani, îl devansează uşor în sondaje pe candidatul opoziţiei, în vârsta de 44 de ani.

În cursa electorală pentru postul de primar general al Budapestei s-au înscris patru candidați, însă, potrivit ultimelor sondaje de opinie, doar doi dintre aceștia au șanse reale, respectiv Istvan Tarlos, care deține această funcție din 2010 şi este susținut de partidul de guvernământ Fidesz, și Gergely Karacsony, copreședintele micii formaţiuni Dialog, care este sprijinit de partidele de stânga din opoziție.

Conform sondajelor, lupta pentru fotoliul de primar general al capitalei ungare se anunță a fi una strânsă.

Partidele din opoziție au decis să prezinte candidați comuni și pentru primăriile de sector din Budapesta, precum și pentru cele din mai multe localități ale Ungariei, în încercarea de a reduce astfel influența Partidului Fidesz, care începând din 2010 a câștigat toate alegerile parlamentare locale şi europarlamentare.

Sursa – romania-actualitati.ro