Puncte de colectare DEEE-uri la Reşiţa

1128

Campania de colectare a DEEE-urilor organizată de Primăria Reșița în colaborare cu Serviciul Local de Colectare – partener – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se încheie astăzi.

În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră deşeurile provenite de la:

Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio

Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătiţ sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălziţ radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.

Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţaţ aparate de cusuţ tricotaţ fiare de călcaţ aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de raş aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.

Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.

Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit.

DEEE-urile vor putea fi predate şi la următoarele puncte provizorii de colectare:

  1. Parcul Siderurgistului,
  2. Colegiul Tehnic Reşiţa,
  3. Şcoala Gimnazială Nr. 9,
  4. Şcoala Gimnazială Nr. 2.
  5. Centrul de colectare RoRec str. Căminelor intersecţie cu Al.
    Albăstrelelor,
  6. Cîlnic – La maşina de colectare,
  7. Cuptoare – La maşina de colectare,
  8. Ţerova – Căminul Cultural,
  9. Doman – La maşina de colectare,
  10. Moniom – La maşina de colectare.
    Pentru predarea DEEE voluminoase cetăţenii municipiului pot apela la unul din următoarele numere de telefon.:
    RoRec – 0800444800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de
    telefonie fixă sau mobilă, 0751302119.
    • Primăria Municipiului Reşiţa -0255/211.692 interior 173 (de luni până
    vineri), 0255/210.258;

    Deşeurile voluminoase vor fi preluate de la domiciliu – telefoane la care se pot anunţa vor funcţiona zilnic între orele 09.00 – 15:00. Pentru instituţii şi agenţi economici, la preluarea GRATUITĂ de la sediu se întocmesc Procese verbale de scoatere din uz a echipamentelor electrice şi electronice vechi sau defecte.
    Pentru obiectele predate în perioada 14 – 19 octombrie 2019 participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă. Tragerea la sorţi va avea loc în ziua de 21 OCTOMBRIE 2019, la sediul Primăriei Reşiţa, Sala de şedinţe ora 12:00.
    Premiile oferite în această campanie sunt:
    • blender – 2 buc.
    • aspirator – 1 buc.
    • cafetiere – 5 buc.
    • fier de călcat – 4 buc.
    • mixere – 4 buc.
    Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Compartimentul mobilitate Urbana, Monitorizarea Serviciilor de Utilităţi Publice şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la numerele de telefon 0255-210.258, 0255-211.692 interior 173 sau prin e-mail: mediu@primariaresita.ro.