[AUDIO] Înfiinţarea magazinelor pentru desfacerea produselor agroalimentare româneşti la nivel local, o prioritate pentru MADR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pune un accent deosebit pe produsele agroalimentare româneşti şi se arată interesat de problemele cu care se confruntă fermierii, mai ales în desfacerea pe piaţă a produselor. Conform adjunctului Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Pavel Nefir, acest subiect a fost acerb discutat cu ocazia Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti, eveniment care s-a consumat zilele trecute la Bucureşti.

Pavel Nefir

În Caraş-Severin a existat o tentativă de înfiinţare a unei cooperative agricole, în comuna Eftimie Murgu, demers care însă, din cauza cadrului legislativ greoi nu s-a putut constitui. În schimb la Mehadia funcţionează de ani buni Cooperativa apicultorilor “Prisecarii Hercules” – formă asociativă premiată recent de însuşi ministrul agriculturii, pentru calitatea produselor apicole şi seriozitatea cu care îşi desfăşoară activitatea, a mai declarat Pavel Nefir pentru Radio Reşiţa.    

Cele mai citite

Related Articles