Primăria Băile Herculane şcoleşte tineri pentru hotelurile şi pensiunile din staţiune, confruntate cu lipsa forţei de muncă specializată. Administraţia locală organizează în perioada 19 – 20 octombrie, cursuri gratuite de orientare profesională şi iniţiere în turism.

Se pot înscrie elevii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, care trebuie să fie însoţiţi de cadre didactice. Cursul se va desfăşura la Liceul Hercules şi va fi susţinut de Directorul Ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Turism din Bucureşti, Valentin Adrian Iliescu.

Primăria Băile Herculane oferă elevilor și tinerilor din Băile Herculane posibilitatea participării gratuite la un curs de ”Orientare profesională și inițiere în turism”ce va avea loc în Băile Herculane în perioada 19 – 20 octombrie 2019, unde sunt asteptați să participe elevi și tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani (30 de elevi) însoțiți si de 2 cadre didactice din localitate. Scopul acestui curs este de a orinta elevii si tinerii din Băile Herculane către meseriile HORECA.

Cursul va fi susținut de Valentin Adrian Iliescu – Lector Management în Turism și Director Științific la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Turism – INCDT Bucureşti si se va desfasura la Liceul “Hercules” din localitate în cadrul Școlii de Turism ”Colțișor de România”.

Acest prim curs va avea două componente, în 19 octombrie cu începere de la ora 10:00 partea teoretica, iar în 20 octombrie cu începere de la ora 09:00 partea practică în teren, intitulată ”Ghid turistic în Băile Herculane” cu un tur pietonal a părții turistice a orașului, în care copiii interesați din grup, pe baza unei prezentări făcute de copii sau de inițiatorii cursului vor juca rolul unui ghid turistic pentru turiștii veniți în stațiune