[FOTO-VIDEO] Clinica de Mari Arşi din Timişoara a fost inaugurată

Clinica de Mari Arşi a fost inaugurată miercuri, 9 octombrie la Timişoara în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea şi a autorităţilor locale. Ceremonia s-a încheiat cu un tur în această clinică, iar cei prezenţi la eveniment au putu intra, în premieră în cele 3 boxe destinate cazurilor cu arsuri grave, care vor deveni funcţionale de mâine.

Clinica de Mari Arşi din Timişoara va avea 5 boxe, urmând ca celelalte două să fie deschise în luna noiembrie explică managerul Marius Craina.

“După o aşteptare de câţiva ani, după o muncă extraordinar de intensă depusă de toţi cei implicaţi în acest proiect de mare anvergură iată că reuşim să facem acest pas important pentru cei care suferă de arsuri grave. Începând de mâine cazurile grave nu vor mai fi trimise în străinătate ci vor putea fi tratate aici la Timişoara în incinta Casei Austria. Facem inaugurarea în prezenţa ministrului sănătăţii, Sorina Pintea şi a autorităţilor locale care au avut o contribuţie importantă, aşa că vă aşteptăm mâine să marcăm împreună acest eveniment important”, a precizat managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, Marius Craina.

Şi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea are o agendă plină. Aceasta va vizita şi Maternitatea Bega dar şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu. După vizita de la spitalul de copii, ministrul va ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş, urmând ca ultima unitate medicală vizitată să fie Institutul de Boli Cardiovasculare.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a vizitat și noul corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Din păcate construcția nu este finalizată din cauza birocrației, deși inițial conducerea acestei unități medicale spunea în trecut că acesta va deveni funcțional în acest an. La fața locului, Sorina Pintea a precizat că pentru finalizarea acestei construcții dar și pentru dotarea unității cu aparatură mai sunt necesare cel puțin 20 de milioane de euro.

Inaugurarea unei clinici similare este aşteptată şi la Iaşi. Potrivit declaraţiilor ministrului Sorina Pintea, clinica de la Iaşi ar urma să fie şi ea inaugurată tot în această toamnă.

Cele mai citite

Related Articles