Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara are încheiate acorduri cadrul pentru deszăpezirea autostrăzilor și drumurilor naționale pe toate cele 8 loturi. Contracte sunt valabile până la sfârșitul iernii, respectiv la 31 martie 2020.

„Pentru iarna ce urmează, DRDP Timișoara va avea în dispozitiv, pentru intervenție, aproximativ 530 de autoutilaje, atât închiriate cât și din parcul propriu. De asemenea a fost încheiat un contract de furnizare pentru material antiderapant, iar primele transporturi au fost aduse deja în districtele unde știm, din experiență, că va fi nevoie să intervenim mai devreme decât în restul teritoriului, dar și în bazele de deszăpezire de pe autostradă, la Pianu și la Șoimuș”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Timişoara, Sebastian Horvath.

„Până la 20 octombrie, vom aproviziona cu material antiderapant bazele de munte, cum ar fi Carașova, Oravița, Pecinișca și Valea Cernei în Caraș Severin, Dumbrava în Timiș, Totești, Ilia, Brad și Livezeni în Hunedoara. De asemenea, și restul bazelor de deszăpezire de pe raza DRDP Timișoara vor fi aprovizionate cu 35 la sută din necesarul de material antiderapant până la 1 noiembrie”.

Deși este destul de devreme pentru a avea toate utilajele pregătite,   având în vedere temperaturile scăzute din aceste nopți, utilajele proprii ale DRDP Timișoara din bazele de munte sunt pregătite pentru a interveni, preventiv și efectiv, în funcție de evoluția temperaturilor și a precipitațiilor, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.