Paris: Patru poliţişti ucişi în urma unui atac cu cuţit la sediul poliției

În Franţa, patru poliţişti au fost ucişi în urma unui atac cu cuţit la sediul Poliţiei din Paris.

Agresorul, un informatician în vârstă de 45 de ani, care lucra de 20 de ani la serviciul IT al Poliţiei pariziene, şi-a atacat trei colegi din două birouri alăturate, după care a mai înjunghiat două funcţionare întâlnite pe scări, în timp ce încerca să fugă.

Când a ajuns în curte, un poliţist înarmat l-a împuşcat mortal după ce l-a somat să predea cuţitul.

Din incident, au rezultat patru morţi, între care şi agresorul, şi o femeie rănită, care a fost operată între timp.

Fără să se fi confirmat oficial cauza care a dus la această tragedie, se pare că nu ar fi vorba de un act terorist, ci de tensiuni la locul de muncă, după cum au declarat unii dintre colegi.

Arma crimei ar fi un cuţit ceramic de bucătărie, nedetectabil de aparatele de securitate. Preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, au participat la celula de criză constituită ad-hoc la locul incidentului.

Cu puţin timp în urmă, ministrul de interne Cristophe Castaner a dat puţine informaţii.

Cristophe Castaner: Acest om, care nu a prezentat niciodată vreo problemă comportamentală şi n-a dat niciun semn de alertă, a comis acest teribil act ucigaş. Este un eveniment de o gravitate excepţională. Ancheta, abia deschisă, va lămuri mai multe lucruri. Acum nu mă gândesc decât la familiile victimelor, dar şi la poliţişti, profund marcaţi de ceea ce s-a întâmplat aici.

Procurorii au făcut percheziţii acasă, la autorul atacului, şi au interogat-o pe soţia acestuia pentru a-i putea stabili profilul şi a descoperi cauzele gestului său.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles