PSD va face o nouă propunere pentru funcţia de comisar european

Anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă în urmă cu puţin timp şi vine ca urmare a respingerii candidaturii Rovanei Plumb în Comisia juridică a Parlamentului European. Viorica Dăncilă spunea că, potrivit legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese, iar situaţia asta a fost un joc politic ce lasă loc de interpretări.

Viorica Dăncilă: Nu există un conflict dovediţ nu există un motiv solid pentru această respingere, iar atitudinea Comisiei juridice a fost profund încurajată de opoziţia din România în frunte cu preşedintele Iohanniş care anunţa cu oră înaintea deciziei că doreşte consultări pe tema nominalizării unui nou comisar european.

O decizie în privinţa unei noi propuneri va fi luată cel mai probabil mâine, când este programată o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele României a convocat pentru miercuri membrii guvernului pentru consultări pe tema numirii unui nou comisar european.

Comisia juridică din Parlamentul European a răspuns cu 13 voturi pentru şi şapte împotriva candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european al transporturilor, argumentul fiind că aceasta este nepotrivită pentru a ocupa funcţia în concordanţă cu tratatele şi codul de conduită din cauza conflictelor de interese. Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a acuzat Comisia juridică a Parlamentului European de discriminare, precizând că interesul acesteia a fost să blocheze candidatura României.