Conducerea Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face astăzi o vizită de lucru la Iablaniţa, pe şantierul Liniei Electrice Aeriene 400 kV Porţile de Fier -Anina Reşiţa. Segmentul face parte din proiectul de închidere a inelului de 400 kV al României, în zona de Vest.

În arealul comunei Iablaniţa se ridică în acest moment stâlpul nr 131, parte a inelului de 400kV a sistemului energetic din România.

La eveniment participa secretarul de stat al Ministerului Economiei, Bogdan Andronic, presedintele Directoratului Transelectrica, Claudia Anăstase, preşedintele Consiliului de Supravechere Transelectrica, Mircea Coşa, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin Ionut Popovici si primarul comunei Iablanta, Petru Hategan.

Valoarea proiectului depăşeşte 122 de milioane de lei, a mai spus președintele Consiliului de Administrație al Transelectrica, Claudia Anastase.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici a spus că este un proiect strategic pentru România.

În timpul prezentării proiectului Transelectrica, reprezentanţii asociaţiei de protecţia mediului Agent Green. Ei au afişat un banner prin care cer ca lonia electrică să nu treacă prin parcurile naţionale.