Ministerul Finantelor estimeaza ca trecerea României la statutul de piata emergenta secundara va permite companiilor românesti listate sau care se vor lista la Bursa sa aiba acces la fonduri de investitii de 30 de ori mai mari.

Acum, la Bursa de Valori Bucuresti sunt listate peste 80 de companii, dar doar pe piata principala, iar conducerea BVB îsi propune ca în urmatorii ani sa dubleze valoarea pietei de capital.

Anuntul furnizorului global de indici bursieri FTSC Russel a fost prezentat ca o oportunitate de a investi în România si la întâlnirea premierului Viorica Dancila cu reprezentanti ai unor companii reprezentative americane.

La întâlnirea din SUA, premierul Viorica Dancila le-a mai transmis investitorilor americani ca guvernul de la Bucuresti a adoptat unele dintre cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor din regiune.

A vorbit despre oportunitatile de afaceri din domenii esentiale: energie, sanatate, cercetare sau tehnologia informatiei si comunicatii.

Potrivit unui comunicat al executivului, reprezentantii companiilor americane au apreciat deschiderea la dialog a autoritatilor române si cresterea bugetelor destinate investitiilor în sanatate, infrastrucutura si aparare.

sursa – rador.ro