[UPDATE] Medicul Mircea Bona, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

instanta a decis

Vineri, 31 ianuarie

După ce luni, 27 ianuarie, instanţa Tribunalului Timiş, a amânat pronunţarea ultimului terment, în cazul inculpatului Mircea Bona, medic la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Reşiţa, astăzi completul de judecată a decis:  medicul Mircea Bona este condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei. Acestuia i-a fost confiscată suma de 200 de euro şi este obilgat să plătească suma de 2.000 de lei către stat pentru cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Timişoara, iar un eventual recurs va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a precizat pentru Radio România Reşiţa consilierul din cadrul biroului de informare şi relaţii publice al Tribunalului Timiş, Lavinia Biriş.

Dacă decizia instanţei Tribunalului Timiş nu va fi atacată în termen de 10 zile aceasta va deveni definitivă. Până atunci, faţă de inculpatul Mircea Bona se menţine hotărârea Curţii de Apel Timişoara de a nu părăsi ţara.

Luni, 27 ianuarie

Procesul în care este inculpat medicul Mircea Bona de la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Reşiţa, va avea pronunţarea ultimului terment vineri, 31 ianuarie.

Acesta este acuzat că în luna mai 2013, ar fi condiţionat un act medical în schimbul a două mii de euro. Pacientul care trebuia operat era un investigator sub acoperire al Direcţiei Generale Aanticorupţie, fapt despre care avocatul apărării a precizat că este ilegal deoarece poliţiştii de aici au ca atribuţii doar combaterea corupţiei din Ministerul Afacerilor Interne şi că acesta a fost cel care l-a provocat pe doctor.

În apărarea sa, medicul Mircea Bona a menţionat că nu a condiţionat niciodată actul medical, în toată cariera sa. În plus suma de 200 de euro cu care a fost prins în flagrant nu a fost pretinsă, fiind exclusiv pentru achitarea cheltuielilor întrucât pacientul nu era asigurat.

Instanţa Tribunalului Timiş va da o soluţie vineri, după ce la şedinţa de ieri a amânat pronunţarea.

Cele mai citite

Related Articles