Sorana Cârstea, în finala turneului de la Taşkent

Tenismena Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri,27 septembrie în finala turneului WTA de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a învins-o în penultimul act pe Katarina Zavaţka (Ucraina), cu 6-0, 6-3, scrie Agerpres.

Cîrstea (29 ani, 96 WTA), cap de serie numărul opt, va juca a doua sa finală la Taşkent, după ce a cucerit aici singurul său titlu de simplu din carieră, în 2008. Sorana mai are două finale de simplu disputate în circuitul WTA, în 2007 la Budapesta şi în 2013 la Toronto.

Românca a trecut după o oră şi 14 minute de Zavaţka (19 ani, 142 WTA).

Cîrstea a dominat cea mai mare parte a meciului, câştigând nu mai puţin de nouă ghemuri consecutive, 6-0, 3-0. Apoi a urmat un moment de recul pentru Sorana, care a pierdut două ghemuri la rând,iar Zavaţka a servit pentru 3-3. Cîrstea a luptat pentru fiecare minge, deşi a făcut destule greşeli, şi a reuşit un nou break (4-2), dar apoi şi-a pierdut din nou serviciul şi Zavaţka a servit pentru 4-4. Istoria s-a repetat, cu un nou ghem lung, adjudecat de româncă în cele din urmă, Cîrstea reuşind apoi să încheie setul cu 6-3.

Cîrstea nu e singura jucătoare română care a cucerit titlul la Taşkent, Irina Begu reuşind această performanţă în 2012.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA, iar în finală o va înfrunta pe câştigătoarea dintre belgianca Alison van Uytvanck, a treia favorită, şi Kristyna Pliskova (Cehia), a cincea favorită şi campioană în 2016.

sursa foto: Agerpres.ro

De același autor

Related Articles