Controversata convorbire telefonică dintre Donald Trump şi Volodimir Zelenski

Transcrierea convorbirii telefonice dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost făcut publică.

Conform CNN, în documentul de cinci pagini, care redă convorbirea din luna iulie, se evidenţiază că preşedintele Trump i-a cerut omologului său ucrainean Zelenski de mai multe ori să colaboreze cu procurorul general William Barr şi cu avocatul său privat, Rudy Giuliani, pentru a-l investiga pe Joe Biden şi pe fiul său, Hunter.

La începutul conversaţiei, preşedintele Trump îi menţionează liderului ucrainean despre cât de mult ajutor a oferit SUA Ucrainei, în comparaţie cu alte state europene şi nu se referă în mod specific la ajutoare, ci afirmă că America a fost “foarte, foarte bună cu Ucraina”.

Ulterior, Trump afirmă: “Mi-ar plăcea să ne faceţi o favoare”. El a cerut ca Ucraina să analizeze dacă fostul vicepreşedinte Joe Biden a închis o anchetă legată de compania la care lucra fiul său.

“Se vorbeşte mult despre fiul lui Biden, de faptul că Biden a oprit urmărirea penală şi multă lume vrea să afle despre acest lucru, aşa că orice aţi putea face cu procurorul general ar fi extraordinar”, a spus Trump în convorbirea cu Zelenski, potrivit rezumatului furnizat de Departamentul american de Justiţie.

“Biden s-a lăudat că a oprit ancheta, aşa că, dacă puteţi verifica … Mie mi se pare îngrozitor”, a mai spus liderul SUA adresându-se lui Zelenski. 

Sursa: Radio România Actualităţi

De același autor

Related Articles