“Semmeringul bănăţean” merge mai departe. CFR menţine trenurile pe calea ferată Oraviţa-Anina

Semmeringul bănățean” va circula în continuare, ţinând cont de interesul turistic sporit pentru secția Oravița – Anina.

În urma discuţiilor purtate de deputatul PSD de Caraș-Severin, Luminița Jivan cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc s-a decis ca trenurile să circule şi în timpul săptămânii, după ce CFR Călători anunţa că începând cu data de 25 septembrie, vor fi suspendate călătoriile pe ruta Oravița-Anina, din timpul săptămânii, pe motiv că este neprofitabilă.

Am discutat cu domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, care a fost receptiv şi de această dată, confirmând că actuala garnitură de tren cunoscută ca şi Semmeringul bănăţean va continua să opereze în această zonă pitorească din judeţul Caraş-Severin. Turiştii se vor putea bucura în continuare de excursiile pe această rută feroviară, urmând să căutăm soluţii pentru o finanţare în vederea modernizării acestei linii ferate, după o întrevedere cu reprezentanţii CFR şi în prezenţa domnului ministru Cuc, a declarat deputatul Luminiţa Jivan.

CFR Călători a revenit asupra deciziei şi a publicat Informare privind secţia Oraviţa-Anina.

Ţind cont de interesul turistic sporit pentru secţia Oraviţa – Anina, CFR Călători pune la dispoziţie trenuri care permit asigurarea solicitărilor tuturor categoriilor de călători pentru această rută.

Trenurile circulă pe ruta Oravița – Anina și retur după următorul orar.

  R 9695 Oraviţa plecare 11:15 Anina sosire 13:08permanent
  R 9696 Anina plecare 14:40 Oraviţa sosire 16:34în perioada 1 aprilie –  31 octombrie
  R 9694 Anina plecare 13:30 Oravița sosire 15:24începând cu data de 01 noiembrie

Atât turiștii ocazionali, cât și grupurile organizate de turiști sunt invitate să folosească serviciile CFR Călători pe această secție istorică.

Rezervarea este o bună oportunitate pentru agențiile de turism și grupurile turistice organizate să își planifice vizitarea acestei secții cu cel puțin 15 zile înainte. Numărul de telefon la care pot face acest lucru este 0372.561.600 (fax 0372.561.602) – de luni până joi, între orele 8 și 16  și vineri între orele 8 și 14.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Semmeringul bănăţean – un monument cultural unic în România

1 COMENTARIU

  1. Nu Luminița Jiva a vostra și Cucu a rezolvat problema semeringuluo bănățean ci directorul regionalei CFR Timișoara. Înainte să scrieți prosti mai bine vă informați.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles