Festivalul Fanfarelor aduce un nou spectacol duminică pe străzile din centrul Timişoarei, unde va putea fi urmărită defilarea a zece fanfare din zona frontalieră de vest a României şi din Serbia, în ritmuri populare, de marş sau de promenadă.

Coordonatorul evenimentului, Alina Mafa, de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, a anunţat că aceasta este a XXXI-a ediţie a tradiţionalului festival şi va aduce un program deosebit.

,,Alaiul va porni la ora 12,00 de la Centrul de Cultură şi Artă, pe strada pietonală, în Piaţa Operei, unde va fi recitalul fanfarelor invitate. Dintre invitaţii speciali ai ediţiei amintim Fanfara ,,Transilvania,, din Cugir, pe Vasile Conea şi fanfarele din Serbia. Vor fi zece fanfare faimoase, sute de alămuri şi o atmosferă irezistibilă, care va aduce multă voie bună. Alaiul va ajunge la Grădina de Vară a Sălii Capitol, unde va urma spectacolul’, a afirmat Alina Mafa.

La prezenta ediţie vor mai participa Fanfara Populară din Grebenac (Serbia), fanfarele populare din Mercina şi Bănia (Caraş-Severin), Fanfara din Almaş şi Fanfara din Nădlac (Arad) şi Fanfara ,,Banaten Muzikanten,, din Timişoara.