În luna septembrie, pe data de 20, în mod tradiţional, se sărbătoreşte Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne şi externe ale Uniunii Europene. În anii precedenţi, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Timişoara a adus acest eveniment festiv atât în România: Timişoara, Reşiţa, Dr.Tr. Severin, Oraviţa, cât şi în Serbia: Vârşeţ, Veliko Gradiste şi Kikinda. În 2019, comunităţile se vor întâlni la Zrenjanin-Serbia. Pentru Radio Reşiţa, directorul executiv al BRCT, Anca Lolescu:

Vineri, 20 septembrie 2019 de la ora 17:30, va avea loc o întâlnire la Centrul Cultural Zrenjanin, str. Narodne omladine nr. 1 unde vor fi vizionate filme documentare de excepţie din România şi Serbia. De la ora 18.00, reprezentând România, va fi proiectat documentarul Chuck Norris vs. Comunism (2015), regizat de Ilinca Călugăreanu, iar de la 20.00, documentarul Nana (2018), în regia lui Miladin Colakovic. Va fi prezentă la eveniment Irina Margareta Nistor, unul dintre personajele principale ale documentarului românesc, care va fi disponibilă unor sesiuni de întrebări. Participarea la eveniment este gratuită!
Începând cu ora 17:30, în holul Centrului Cultural Zrenjanin se vor proiecta filme generate în cadrul proiectelor finanţate prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Ziua Cooperării Europene este o iniţiativă de comunicare care are loc în ţările Uniunii Europene şi în ţările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care are ca scop promovarea colaborării dintre comunităţile locale din zonele de frontieră într-un mod unic.