[FOTO] La mulți ani, Valentin Teodosiu!

Un uriaş cu suflet de copil este îndrăgitul actor, Valentin Teodosiu!

A venit pe lume într-o zi de  17 septembrie a anului 1953 în Bucureşti.

Cu Harul primit la naştere s-a jucat frumos din postura   actor  de teatru, film și televiziune, devenind o personalitate publică cunoscută mai ales ca vocea postului de televiziune Pro TV încă de la începuturile canalului, din 1995.

Şi-a îmbrăcat vocaţia de şlefuitor de suflete la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC), la clasa profesorilor Petre Vasilescu și Cornel Vendel.

Sensibilitatea sa stă mărturie răstignită frumos în cartea  intitulată „Un clovn pentru eternitate“, ce s-a bucurat de succes.

Dacă l-aş compara cu ceva anume, cred, dacă îmi permite, că este sufletul unei lacrimi ce netezeşte sufletele noastre prăfuite şi singuratice cu bucuria celui născut să dăruiască, să iubească şi să îmbrăţişeze frumosul uitat din noi.

Are puterea de vindecare a unei rugăciuni şi revelaţia unei mătănii făcute discret de la … înălţimea sensibilităţii sale.

“Nu putem juca la fel, nu putem fi geniali tot timpul, dar la 220 de volţi este obligatoriu să fii. Eu personal nu pot să o las mai moale, cum se spune, pentru că vreau, nu vreau, am chef, nu am chef, am necazuri, am supărări trebuie să joc la ora aceea. Bine.Pentru că nefericitul acela din sală a venit să uite de viaţa lui şi a dat 30 de lei pe bilet, dacă nu 100 pe trei bilete şi vrea să te vadă la capacitate maximă. Nu poţi să joci cu motoarele reduse. Asta te consumă, te macină, transpirăm sudoare-sânge, ne îmbolnăvim”,mărturisea aniversatul nostru.

Este părinte şi îşi copleşeşte ca un copil bucuria aceasta de a-l duce cineva pe sânge mai departe.

Este un Om, un Uriaş cu suflet de copil căruia îi transmitem din Banatul de Munte un sincer La Mulţi Ani!

Să ne trăieşti, Maestre!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto:facebook Valentin Teodosiu