Rocker’s Challenge 10 ani! Invitaţie la muzică de calitate, adrenalină, mâncare tradiţională şi aer curat

Zona Banatului Montan surprinde tot mai mult în ultimii ani (chiar decenii!) cu festivaluri de muzică autentice, spectaculoase, cu o atmosferă excepțională care te face să revii în fiecare an, cu fiecare ocazie.

Dacă Gărâna a devenit un brand, o emoție care vibrează într-un mic sat de pemi, iată că prin Rocker’s Challenge alte două sate se încarcă cu muzică bună și se animă cu oameni de calitate.

Sasca Montană, un sat cu tradiție îndelungată în minerit, se transformă între 21-22 septembrie 2019 într-o gazdă turistică pentru concertul aniversar dat de trupa sârbească Iskaz, susținut în curtea Rocker’s Inn (intrare liberă). Organizatorii, Asociația Caraş Adventure, au pregătit nu doar muzica specifică, ci au propus un concept nou de promovare a Cheilor Nerei, a Cascadei Șușara (Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița): program complex cu activități în aer liber (mountain bike, tiroliană, plimbări); degustări de mâncare tradițională din Banat,gătită de oamenii locului, pe etnii. Astfel, este ocazia perfectă pentru a petrece un weekend cu familia sau cu prietenii, îmbinând aventura și mișcarea cu mâncarea excepțională și cu muzica sârbească rock cu teme sociale. Este locul perfect de unde poți să admiri debutul toamnei ruginii si să ai nostalgia verii.

Gârnicul, cea de a doua locație a Rocker’s Challenge, este cu adevărat o provocare atât pentru cei care revin an de an, cât și pentru noii fani! De ce este special? Gârnicul, situat la doar 14 km de Moldova Nouă, a fost mult timp un sat uitat de lume și de civilizație, un sat locuit de vreo 300 de etnici cehi în care se vorbește cehă și se păstrează obiceiurile, se bea bere cehească și în care se mănâncă plăcinte și pâine proaspătă la brutăria din sat. Această localitate este sufletul iubitorilor de rock la firul ierbii. Deci, Gârnicul este al familiei rock, al nostalgicilor, al celor care fug de confortul aparatului de gătit și al mașinii de spălat vase! 2 zile, 28-29 septembrie, în care ești înconjurat de vechi prieteni, în care te manifești cu o familiaritate veselă față de necunoscuți și în care te bucuri nu doar de Parcul Natural Porțile de Fier, ci și de muzica fină a lui Dean Bowman și a formației lui Cristi Iakab, The Road Band.

Pentru Rocker’s Challenge armonia dintre muzică, prieteni și familie, bucătărie aleasă și aer curat reprezintă elementele definitorii. De 10 ani au demonstrat că un alt fel de festival rock se poate organiza, un alt fel de promovare turistică se poate face, iar oamenii se încăpățânează să se reîntâlnească și să se simtă bine.

Program Rocker’s Challenge Sasca Montana 2019

Activități: 12:00 – 16:00

 • Tiroliana, Rapel
 • Excursie MTB
 • Vizitare Cascada Șușara, Mânăstirea Nera, Ochiul Beiului, Cascada Beușnița
  Masă Traditională All Inclusive
  Influențele multiculturalității entice din Banat în bucătărie : 16:00 – 20:00
 • Langoși cu brânză și mujdei
 • Tiganti (Placinte Crasovenesti)
 • Platou bănățenesc – afumaturi, jumeri, toba, carnati, muraturi
 • Krautsuppe
 • Gulaș de vitel
 • Purcel la proțap cu cartofi țărănești și salată sârbească
 • Cremsnit
 • Prăjituri asortate
 • Băuturi incluse: Rachie de Banaţ Visinata, Afinata, Bere (o) SKOL drafţ apa, sucuri, cafea
 • Concert ISKAZ (Serbia): 21:30 – 22:30