O amplă acţiune de ecologizare pe Valea Cernei, cu implicarea tuturor instituţiilor de pe raza oraşului Băile Herculane va avea loc astăzi. Este vizată zona 7 izvoare care în fiecare vară devine haldina de gunoi a turiştilor.

Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, în colaborare cu Asociația Tinerilor din Herculane organizează cea de-a doua campanie de ecologizare din acest an a orașului Băile Herculane și a Văii Cernei. Acțiunea se va desfășura în 16 septembrie începând cu ora 9:00. Vor exista două puncte de plecare: Centrul de Vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei – pentru ecologizarea din zona Văii Cernei și Parcul Central – pentru ecologizarea din zona stațiunii Băile Herculane.

Credem că acest eveniment este o ocazie bună pentru a ne aminti că fără implicare, curățenie și educație, nu poate exista civilizație. Sperăm că și în acest an ne putem baza pe sprijinul dumneavoastră, și astfel ne vom putea bucura de un mediu mai curat.

Zonele vizate sunt: Parcurile și străzile din Băile Herculane – traseele turistice din jurul stațiunii – zona 7 Izvoare – Ogașul lui Roșeț – Pensiunea Dumbravă, cu o atenție sporită asupra malurilor râului Cerna și zonele marginale drumului DN 67D.

Obiectivul principal al campaniei constă în realizarea unor acțiuni de curățare a zonelor afectate de gunoaiele aruncate la voia întâmplării pe suprafața parcului național și a stațiunii, acțiuni de conștientizare a populației privind importanta protejării mediului și a colectării selective a deșeurilor dar și mobilizarea și implicarea populației prin acțiuni de voluntariat.