Aeroportul din Caransebeș redevine funcțional

Aceasta este promisiunea lui Gabriel Olariu, omul de afaceri care a devenit recent actionarul majoritar al aeroportului.

În primul rând, aeroportul va fi repus pe harta natională. În prima săptămână din luna octobrie va veni comisia de la Autoritatea Aeriană Civilă Română pentru autorizarea aeroportului Caransebeș ca și aeroport de aviație generală.

„A trebuit să facem două studii pe care nu le-a făcut nimeni până acum pentru că erau foarte scumpe și trebuie făcute de o firmă specializată. Așa că am plătit studiul și l-am făcut cu o firmă de la București. În urma studiului a rezultat că pe pista de la aeroportul din Caransebeș, așa cum este ea, cu puține îmbunătățiri pe care noi deja le facem, pot ateriza avioane de până la 20 de tone.

Noi avem în vedere aterizarea la Caransebeș atât a avionelor de pasageri cât și a celor de marfă și militare. Deci urmează punerea lui pe lista aeroporturilor din România pentru că el nu mai este de mulți ani. Imediat după ce îl punem pe listă se scriu proiecte și dorim să accesăm fonduri europene ca să putem să urgentăm modernizarea acestui aeroport ca și pistă, platforme, hangare și aerogară. Adică include toate categoriile de activități aeroportuare la Caransebeș.

În acest moment avem două echipe care lucrează la pistă și aerogară. Acum suntem în discuții ca să achiziționăm toate echipamentele pentru funcționarea aeroportului. Suma totală pentru echipamente ajunge la un milion și jumătate de euro‘, a declarat omul de afaceri Gabriel Olaru.

Gabriel Olaru

Peste 100 de milioane de euro vor fi investiţi în final pentru ca aeroportul Caransebeş să redevină operaţional.

Carmen Senco

2 COMENTARII

  1. Formidabil!
    Va doresc sa aveti destula putere pentru ca sa duceti proiectul la bun sfarsit.
    Felicitari!

Comments are closed.