Cea de a doua ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România din Brasov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus si Radio România Brasov FM, cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, s-a încheiat duminica în Piata Sfatului, odata cu ultimii vizitatori. Peste 40 de participanti care au ocupat un pavilion cu o suprafata dubla fata de editia precedenta si aproape 13.000 de vizitatori au facut din Târgul Gaudeamus Brasov, timp de cinci zile, unul dintre punctele de atractie din centrul orasului, atât pentru brasoveni, cât si pentru cei aflati în vizita.

Cea de a doua ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România din Braşov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus şi Radio România Braşov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, s-a încheiat duminică în Piaţa Sfatului, odată cu ultimii vizitatori. Peste 40 de participanţi care au ocupat un pavilion cu o suprafaţă dublă faţă de ediţia precedentă şi aproape 13.000 de vizitatori au făcut din Târgul Gaudeamus Braşov, timp de cinci zile, unul dintre punctele de atracţie din centrul oraşului, atât pentru braşoveni, cât şi pentru cei aflaţi în vizită.

Duminică, Târgul Gaudeamus a găzduit un eveniment inedit: lansarea volumului 300K. Peregrin între două milenii, semnat Mariea Crâşmaru, deţinătoarea recordului pentru „cea mai lungă călătorie efectuată de un om pe jos” şi „pentru cel mai lung paşaport din lume”. Ajutată de participanţii la lansare, cea mai mare călătoare a lumii a desfăşurat în Piaţa Sfatului paşaportul cu o lungime de 19 metri, format din 154 de file.

Preşedintele de onoare al ediţiei a fost domnul Adrian Lesenciuc, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov.

Premiile Târgului Gaudeamus Radio România – Braşov 2019, decernate tot duminică, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:

Trofeele Gaudeamus, acordate participanţilor, au revenit editurilor Nemira (locul 1), Humanitas (locul 2) şi Niculescu (locul 3);

Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost seria Jurnalul unui puşti de Jeff Kinney, publicată de Editura Arthur;

Trofeele Presei, pentru secţiunile online şi print au revenit website-ului www.monitorexpres.ro şi cotidianului Bună ziua Braşov, cel mai frecvent menţionate de către vizitatori drept surse de informaţii despre această ediţie a târgului.

Premiul Miss Lectura, pentru cea mai frumoasă vizitatoare, a fost acordat de InfoTouch Systems Anei-Maria Tiba, elevă la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Braşov.

Proiecte Radio România – Gaudeamus derulate:

O parte dintre cele circa 5.000 de volume donate pentru proiectul Cărţile se întorc acasă au ajuns deja la beneficiari – bibliotecile din localităţile Vama Buzăului şi Sita Buzăului. Restul volumelor vor ajunge, prin intermediul Radio România Braşov FM şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în biblioteci şcolare din judeţul Braşov.

Tombola Gaudeamus le-a adus participanţilor premii constând în: cinci tablete oferite de Jerry’s Pizza şi IndECO Grup ● echipamente şi accesorii multimedia oferite de InfoTouch Systems (o boxă audio wireless, 2 baterii externe wireless, 5 boxe portabile Bluetooth cu suport pentru montat pe bicicletă, 2 rucsacuri pentru laptop cu port USB de încărcare ● 10 vouchere pentru produse Emex ● vouchere pentru cadouri personalizate CEWE ● 10 vouchere Jerry’s Pizza.

Calendarul Gaudeamus Radio România mai include în acest an încă două evenimente: Caravana Gaudeamus Radio România în premieră la Iaşi (2 – 6 octombrie, Piaţa Unirii), organizată în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Literatură şi Traduceri şi Târgul Gaudeamus Radio România (20 – 24 noiembrie, Pavilionul B2 Romexpo).

Duminica, Târgul Gaudeamus a gazduit un eveniment inedit: lansarea volumului 300K. Peregrin între doua milenii, semnat Mariea Crâsmaru, detinatoarea recordului pentru „cea mai lunga calatorie efectuata de un om pe jos” si „pentru cel mai lung pasaport din lume”. Ajutata de participantii la lansare, cea mai mare calatoare a lumii a desfasurat în Piata Sfatului pasaportul cu o lungime de 19 metri, format din 154 de file.

Presedintele de onoare al editiei a fost domnul Adrian Lesenciuc, presedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brasov.

Premiile Târgului Gaudeamus Radio România – Brasov 2019, decernate tot duminica, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel:

• Trofeele Gaudeamuş acordate participantilor, au revenit editurilor Nemira (locul 1), Humanitas (locul 2) si Niculescu (locul 3);

• Cea mai râvnita carte a editiei a fost seria Jurnalul unui pusti de Jeff Kinney, publicata de Editura Arthur;

• Trofeele Presei, pentru sectiunile online si print au revenit website-ului www.monitorexpres.ro si cotidianului Buna ziua Brasov, cel mai frecvent mentionate de catre vizitatori drept surse de informatii despre aceasta editie a târgului.

• Premiul Miss Lectura, pentru cea mai frumoasa vizitatoare, a fost acordat de InfoTouch Systems Anei-Maria Tiba, eleva la Colegiul National Nicolae Titulescu Brasov.

Proiecte Radio România – Gaudeamus derulate:

• O parte dintre cele circa 5.000 de volume donate pentru proiectul Cartile se întorc acasa au ajuns deja la beneficiari – bibliotecile din localitatile Vama Buzaului si Sita Buzaului. Restul volumelor vor ajunge, prin intermediul Radio România Brasov FM si al Inspectoratului Scolar Judetean, în biblioteci scolare din judetul Brasov.

• Tombola Gaudeamus le-a adus participantilor premii constând în: cinci tablete oferite de Jerry’s Pizza si IndECO Grup ? echipamente si accesorii multimedia oferite de InfoTouch Systems (o boxa audio wirelesş 2 baterii externe wirelesş 5 boxe portabile Bluetooth cu suport pentru montat pe bicicleta, 2 rucsacuri pentru laptop cu port USB de încarcare ? 10 vouchere pentru produse Emex ? vouchere pentru cadouri personalizate CEWE ? 10 vouchere Jerry’s Pizza.

Calendarul Gaudeamus Radio România mai include în acest an înca doua evenimente: Caravana Gaudeamus Radio România în premiera la Iasi (2 – 6 octombrie, Piata Unirii), organizata în parteneriat cu Festivalul International de Literatura si Traduceri si Târgul Gaudeamus Radio România (20 – 24 noiembrie, Pavilionul B2 Romexpo).