Noul an școlar a început și pentru elevii comunei Cornereva, în Munții Cernei!

Noul an școlar a început și pentru cei 350 de elevi ai Școlii Profesionale Agricole din comuna Cornereva și structurile sale de pe raza comunei, elevii reîntâlnindu-se după vacanța de vară la festivitatea de deschidere a anului școlar, care s-a desfășurat la fiecare unitate de învățământ din așezarea din Munții Cernei!

La festivitate au fost prezente, de asemenea, cadrele didactice ale școlilor, elevii au venit însoțiți de părinții sau bunicii lor, precum și conducerile școlii și administrației publice locale, reprezentate de primarul Nicolae Novăcescu și prof. Ovidiu Iuliu Ursulescu, care au participat atât la ceremoniile de la școașa din Cornereva, cât și la unitățile de învățământ din Bogâltin, Gruni, Dolina și Zănogi.

Manifestările de la Școala Profesională Agricolă au început cu o slujbă religioasă săvârșită de Prea Cucernicul părinte Nicolae Vălușescu – parohul Bisericii Ortodoxe din Cornereva și părintele Filotei – starețul Schitului de la Bogâltin, iar după alocuțiunile de deschidere din partea conducerii școlii a urmat festivitatea de premiere a elevilor care au obținut performanțe școlare și sportive în anul școlar precedent, fiind premiați elevii care au participat la faza județeană a olimpiadelor școlare, precum și componenții secției de lupte, legitimați în prezent la CSS Caransebeș, premii acordate de Primăria și Consiliul Local Cornereva, echipa TAXIHERCULANE și CLUBUL MONTAN din Băile Herculane. Premiile au constat în diplome, bani și rechizite școlare și au fost înmânate de primarul comunei Cornereva – Nicolae Novăcescu și reprezentantul echipei TAXI HERCULANE – Florin Rădoi.

După încheierea festivității de deschidere, elevii s-au retras la clase însoțiți de cadrele didactice, pentru desfășurarea primei zile de școală! Ca o noutate din aces an școlar, grădinița din Cornereva va funcționa în after-school-ul din centrul comunei, care oferă condiții foarte bune pentru pregătirea copiilor!

Directorul școlii din Cornereva – prof. Ovidiu Iuliu Ursulescu ne-a declarat :

De asemenea, primarul Nicolae Novăcescu ne-a mărturisit privitor la deschiderea noului an școlar :

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles