Municipiul Caransebeș găzduiește astăzi în parcul Teiuș, primul mare concurs de ciclism, Gugulan MTB Race. Peste 100 de iubitori ai sportului din toată țara s-au înscris.

Ora 17.00

Prima ediţie Gugulan MTB Race s-a încheiat. Rezultatele pot fi consultate AICI


Ora 11.40

Zeci de copii cu vârste între 3 şi 13 ani au luat startul la Gugulan MTB Race. Cei mai mici au participat cu biciclete fără pedale.

Pasionat de ciclism, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean este prezent în parcul Teiuş, dar de data aceasta, afirmă el, în calitate de spectator.

Primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean

Este un lucru extraordinar ce se întâmplă astăzi la Caransebeş. În sfârşit avem şi noi o competiţie de înalt nivel. Mă bucur că o putem găzdui. Este prima ediţie şi le doresc organizatorilor cât mai multe ediţii de acum încolo şi mai mulţi participanţi. Toate acestea atrag pozitivismul în Caransebeş, lumea iubitori de sport şi scot oraşul în evidenţă, ceea ce este cel mai important din punctul meu de vedere.”

Organizatorea concursului, ciclista Tania Pârvu este încântată de numărul mare al participanţilor, mai ales că printre ei se află şi campioni naţionali. Dar cel mai mult se bucură că au venit copiii, pentru că spune ea, acest concurs se adresează în primul rând lor. Ea speră ca printre copii să găsească un viitor campion al Caransebeşului. Printre campionii naţionali prezenţi la Gugulan MTB Race se numără Raul Sânză şi Sergiu Paraschivu.

Tania Pârvu, organizator Gugulan MTB Race

Preşedintele asociaţiei Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica a declarat la rândul lui că astăzi au dovedit că sunt o comunitate care merită luată în seamă. Din punctul lui de vedere ziua de astăzi a fost o reuşită şi şi-au atins scopul, de a mobiliza lumea pe bicicletă şi de a promova oraşul.

Ciprian Gaica, preşedintele asociaţiei Muntele Mic Extrem

143 de persoane s-au înscris la concurs, iar la start au fost prezenţi 109 ciclişti. Traseul are 31 de km la tura scurtă iar profesioniştii au ales traseul de 62 de km.

Gugulan MTB Race este organizat în colaborare Primăria Caransebeş, asociaţia Muntele Mic Extrem şi asociaţia SimŢim la Fel. Gugulan MTB Race se bucură şi de sprijinul voluntarilor, care sunt prezenţi pe traseu.

Câştigătorii traseului scurt au parte de premii consistente:

  • locul I – 1000 de lei
  • locul II – 650 de lei
  • locul III – 300 de lei

Dar şi ocupanţii locurilor IV, V şi VII vor primi câte 100 de lei. Pe lângă premiile în bani, câştigătorii vor fi recompensaţi şi cu alte cadouri.

Cicliştii profesionişti care concurează pe traseul lung de 62 de km vor fi recompensaţi astfel:

  • locul I – 1500 de lei
  • locul II – 1000 de lei
  • locul III – 500 de lei

Banii din taxa de participare vor fi folosiți pentru amenajarea unui Mini Skatepark.

Carmen Senco

video youtube