Spitalele regionale promise de Guvern ar putea fi gata în 7 ani, este de părere ministrul Sănătăţii

Spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova vor fi gata în 7 ani, a anunțat joi ministrul Sănătății, potrivit hotnews.ro.

Sorina Pintea a precizat că până acum au fost finalizate cele 3 studii de fezabilitate, iar la Iași a început procedura de licitație.

Sorina Pintea a fost întrebată la Mioveni despre spitalele regionale și a spus că povestea lor a început în octombrie 2017, când primul teren a fost transmis Ministerului Sănătății: “Suntem în 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate și proiectanții și constructorii pot să vă spună ce înseamnă să faci un studiu de fezabilitate pentru o clădire de 150.000 de metri pătrați cu logistica aferentă. (…) Noi am finalizat studiile de fezabilitate, sunt depuse și se pregătesc cererile de finanțare pentru Bruxelles. La Iași am început și procedura de licitație în paralel. Deci eu cred că în șapte ani vom avea și spitalele regionale, exact așa cum am promis. Am înaintat foarte mult pentru că povestea lor a început în 2017”, a spus Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Sorina Pintea a făcut această declarație joi, la ceremonia de recepție a Spitalului Municipal din Mioveni – primul spital construit de la zero de statul român în ultimii 30 de ani.

Cele mai citite

Related Articles