Pregătirile pentru  noul an şcolar sunt pe ultima sută de metri în Caraş-Severin.

Poliţiştii din cadrul serviciului rutier împreună cu cei din cadrul compartimentului de analiză şi combaterea criminalităţii au desfăşurat o activitate de instruire şi verificare a conducătorilor de microbuze şcolare şi coordonatorilor de transport din judeţ, în contextul începerii noului an şcolar.

„Întâlnirea organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin a avut în vedere verificarea legalităţii transportului elevilor, verificarea documentelor legale şi a stării tehnice a autovehiculelor,” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Alina Boeru a mai declarat că, începând de săptămâna viitoare poliţiştii rutieri vor efectua activităţi de control în teren pentru verificarea respectării normelor legale în cadrul cărora se vor aplica sancţiuni în funcţie de neregulile constatate.

Inspectoraul Şcolar Judeţean Acaraş-Severin a monitorizat, până în momenul de faţă, starea microbuzelor şcolare.

„Avem unităţi şcolare unde sunt 2 microbuze, avem şcoli unde sunt şi 3 microbuze, dar cu siguranţă avem nevoie de mai multe microbuze şcolare. În acest moment se caută soluţii pentru a putea deservi întreaga reţea şcolară,” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ioan Moatăr.

Consilierul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin pe probleme de transport, Sorin Sabo a spus că, în cadrul acţiunii de astăzi problemele care au fost semnalate de către şoferii de micobuze şcolare au fost de ordin tehnic, dar acestea vor fi rezolvate în cel mai scurt timp.

„Din punct de vedere tehnic microbuzele au o anumită vechime. Primele microbuze aduse în judeţul Caraş-Severin sunt din 2006. Multe dintre ele sunt în stare de funcţionare, dar datorită infrastructurii rutiere, multe dintre ele au ieşit din uz. Transportul elevilor s-a rezolvat prin tranferul microbuzelor şcolare, de la alte unităţi scolare, care aveau in excedent numărul autovehiculelor,” a mai declarat consilierul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin pe probleme de transport, Sorin Sabo.

În acest moment in Caraş-Severin sunt 128 de microbuze şcolare, dintre acestea doar 110 fiind funcţionale.

„Din datele pe care le avem în acest moment, în Caraş-Severin am avea nevoie de 10 microbuze de tip 16 plus 1 locuri, dar avem nevoie, în anumite situaţii, de cel puţin 10 microbuze de tip 28 plus 2 locuri”, a mai declarat Sorin Sabo.

Cu acest prilej, poliţiştii le-au reamintit conducătorilor de transport şcolar principalele reglementări legislative pe care trebuie să le respecte pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere în trafic. Totodată, au fost puse în discuţie problemele cu care şoferii de microbuze şcolare se confruntă în activitatea zilnică şi s-au căutat soluţii pentru rezolvarea acestora.