Atenție! Căderi de stânci şi pietre pe mai multe drumuri din Caraş-Severin!

Pericol pe mai multe drumuri din Caraş-Severin, unde există riscul prăbuşirii de stânci şi pietre pe partea carosabilă.

Sunt vizate tronsoanele DN58 A Soceni-Lugoj, DN 58 B Reşiţa – Bocşa, DN 57, Orşova-Moldova Nouă-Oraviţa-Moraviţa şi DN 57 B Oraviţa-Anina.

Astfel, din cauza alterării și fisurării rocilor taluzului, există riscul prăbușirii necontrolate de stânci și pietre pe partea carosabilă pe unele sectoare ale drumurilor naţionale DN58 A, DN 58 B, DN 57, DN 57 B, ceea ce poate constitui un pericol pentru siguranța circulației și a cetățenilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a reunit în şedinţă şi a stabilit ca până la punerea în siguranţă a circulaţiei, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara să monitorizeze şi să balizeze zonele. De asemenea nu este exclusă posibilitatea de închidere a traficului dacă situaţia se agravează. Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă.

Până la punerea în siguranță a circulației pe sectoarele de drumuri naţionale, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara prin Secţiile „Drumuri Naţionale” Caransebeş şi Orşova, va întreprinde următoarele măsuri:

Monitorizarea permanentă a zonelor care prezintă pericol pentru siguranța cetățenilor și a circulației și informarea CJSU CS cu privire la evoluția situației;

Balizarea zonelor care prezintă pericol de prăbușire de stânci și pietre pe carosabil;

Informarea populației privind existența pericolului de prăbușire stânci și pietre în zonele menționate;

Efectuarea demersurilor necesare pentru restricționarea sau închiderea circulației pe sectoarele de drum afectate, după caz, în situația unui pericol imediat sau în situația producerii unui eveniment.

Cele mai citite

Related Articles