Simona Halep a urcat pe locul 10 în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis

Simona HalepSimona Halep a devenit a treia jucătoare română de tenis care ajunge în primele zece locuri ale clasamentului WTA, luni, 27 ianuarie, după ce a urcat o poziţie faţă de acum două săptămâni şi se află pe locul 10, graţie sfertului de finală atins la Australian Open. Celelalte două românce care au acces în ”top ten” în ierarhia mondială sunt managerul său Virginia Ruzici, care a ajuns până la locul 8, şi Irina Spîrlea, care a ocupat locul 7. Ascensiunea Simonei Halep a început în mai anul trecut, când se afla doar pe locul 64 în lume, dar apoi a reuşit să câştige nu mai puţin de şase turnee WTA, fiind desemnată ‘Most Improved Player’ în circuitul profesionist feminin în 2013.

Dacă Sorana Cîrstea a coborât două poziţii, până pe locul 23, Monica Niculescu a reuşit un salt spectaculos, de zece locuri, şi se află pe 54. Alexandra Cadanţu a coborât şi ea trei locuri, până pe 63.

Americanca Serena Williams este încă lider detaşat, urmată de Victoria Azarenka (Belarus) şi de chinezoaica Na Li, câştigătoarea primului turneu de Mare Şlem al anului.

La dublu, Monica Niculescu se află pe locul 51, în timp ce Raluca Olaru a urcat nu mai puţin de 9 locuri, până pe 67. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles