Zilele Culturii şi Spiritualităţii Răcăşdene la ediţia 17

A 17-a ediţie a Zilelor Culturii şi Spiritualităţii Răcăşdene va avea loc timp de două zile: în 15 şi 16 august 2019. Manifestarea este organizată de Asociaţia Culturală “Voinţa” cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăriei şi Consiliului Local Răcăşdia, al Şcolii Generale “Gheorghe Guga” şi al Bisericii Ortodoxe Române din localitate.

Debutul îl va constitui oficierea, joi dimineaţa de la ora 9, a Sfintei Liturghii la Biserica Ortodoxă cu Hramul Adormirii Maicii Domnului. La Şcoala generală va urma imediat Simpozionul literar cu tema: “Dascăli de altădată ai satului”. După o serie de referate şi comunicări la temă, va avea loc o triplă lansare de carte: volumul “Cărăşeni de neuitat” semnat de prof. Constantin Falcă, volumul “Calendare de fum” semnat de Costel Simedrea şi volumul de versuri religioase semnat de Adriana Boia.

În acest cadru vor avea loc şi un recital de poezie în grai bănăţean şi vernisajul unei expoziţii de flori de mină, după cum a precizat pentru Radio Reşiţa, primarul comunei Răcăşdia, Mirco Lekici:

De același autor

Related Articles