Canicula face din nou victime! Mai multe persoane din Reşiţa au avut nevoie de îngrijiri medicale

Caldura face victime! Foarte multe persoane din Reşiţa au avut nevoie în ultimele două zile de îngrijiri medicale, după ce au căzut în stradă, din cauza caniculei sau a diferitelor afecţiuni medicale. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu, nu s-a înregistrat niciun deces din cauza temperaturilor ridicate. În secţia de urgenţe a unităţii medicale au ajuns şi de această dată mai mulţi tineri cu arsuri puternice din cauza faptului că s-au expus la soare la ore nepotrivite.

Pentru că judeţul Caraş-Severin se află şi astăzi sub cod galben de caniculă, medicii recomandă în continuare un consum ridicat de lichide, alimente uşoare si fără grăsimi, evitarea alcoolului, haine subţiri, de preferat de culori deschise. De asemenea, trebuie evitată expunerea prelungită la soare şi limitarea, pe cât posibil, a activitatilor fizice.

Vă reamintim că în Resita au fost deschise două puncte de prim ajutor, unul în Centrul Civic, mai exact în parcul de lângă teatru si altul în Parcul Tricolorului, unde cetatenii îsi pot măsura tensiunea arterială şi pot savura un pahar cu apa rece.

Atenţie! Pe caniculă şi aparatele de aer condiţionat trebuie reglate astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală tocmai pentru a nu crea alte probleme de sănătate. Medicii atrag atenţia că aparatele de aer condiţionat pot fi dăunătoare sănătăţii dacă sunt folosite timp îndelungat şi recomandă să nu fie utilizate în timpul somnului şi în încăperile în care sunt copii. În pluş filtrele aparatelor de aer condiţionat conţin bacterii şi ciuperci şi trebuie curăţate periodic, pentru a nu le răspândi în încăperi.

Cele mai citite

Related Articles