România va întâlni Suedia în barajul pentru Mondialul din 2015

RomaniaNaţionala masculină de handbal a României va înfrunta Suedia în barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015, care va fi găzduit de Qatar (17 ianuarie – 1 februarie), potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică, la Herning (Danemarca).
Partidele din prima manşă a barajului de calificare vor avea loc pe 7 sau 8 iunie 2014, iar returul pe 14 sau 15 iunie.

România a făcut parte din urna a doua valorică, alături de Norvegia, Cehia, Muntenegru, ultimele trei clasate la EURO 2014 care nu sunt calificate direct la turneul final din Qatar, şi de Germania, Bosnia-Herţegovina, Grecia, Lituania şi Slovenia, câştigătoare ale grupelor de calificare, la fel ca şi echipa noastră.

Din prima urnă au făcut parte Austria, Belarus, Ungaria, Islanda, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia şi Suedia, cele mai bune 9 echipe de la EURO 2014 care nu sunt calificate direct la competiţia din Qatar.

Sunt direct calificate la CM 2015 echipele Spaniei (campioana mondială en titre), Croaţia, Danemarca şi Franţa (cele mai bune trei echipe clasate la EURO 2014).

România a câştigat Grupa a a 2-a preliminară, cu 10 puncte, devansând Slovacia, 10 puncte, Italia, 4 puncte, Cipru, 0 puncte.

Suedia a ocupat locul 4 în Grupa a 2-a principală la Campionatul European din Danemarca.

România a întâlnit Suedia anul trecut, la Scandinavian Open 2013 (Norvegia), fiind învinsă de nordici cu 35-29, după ce la pauză conducea cu 17-15.

Programul partidelor de baraj pentru CM 2015:
Ungaria – Slovenia
România – Suedia
Polonia – Germania
Grecia – Macedonia
Serbia – Cehia
Rusia – Lituania
Bosnia-Herţegovina – Islanda
Austria – Norvegia
Muntenegru – Belarus.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles