Canicula a deschis două puncte de prim ajutor în municipiul Reşiţa! Unul în Centrul Civic şi altul în Parcul Tricolorului. Acestea vor funcţiona pe perioada avertizărilor meteorologice de caniculă între orele 11.00-18.00.

Punctele de prim-ajutor sunt dotate cu instalaţie de climatizare, dozatoare cu apă rece şi paturi, iar asistenţa medicală este asigurată de personalul specializat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Reşiţa. În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute, ne sfătuiesc medicii.

Atenţie, întreaga ţară se confruntă cu un nou episod de caniculă şi disconfort termic. Astăzi meteorologii anunţă pentru judeţul Caraş-Severin temperaturi caniculare ce depăşesc 37 de grade celsius. Medicii atrag atenţia în special bătrânilor, copiilor, bolnavilor cronici, hipertensivilor şi femeilor însărcinate că pot fi afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură.

Aceste categorii sunt rugate să evite deplasările între orele 11.00-16.00, să poarte haine lejere, deschise la culoare, să aibă o alimentaţie uşoară şi o bună hidratare cu cel puţin 2 litri de apă pe zi.