Centrul Multifuncţional de Sănătate din Bozovici se confruntă cu probleme financiare. S-a ajuns aici pentru că mai multe primării din Valea Almăjului nu au mai plătit cotizaţia lunară pe care şi-au asumat-o la înfiinţarea acestuia, este vorba despre 2.000 de lei pe lună, nu este o sumă mare, susţine medicul Ileana Popişti.

Toate cheltuielile auxiliare, respectiv lemnele pentru foc, energia electrică, transportul analizelor la Reşiţa, telefonia sunt asigurate de Asociaţia Sănătate pentru Almăj, care, în ultima perioadă, nu a mai acordat sprijinul financiar necesar. Sunt primării care nu au mai plătit cotizaţia de luni bune, iar fără ajutorul lor riscăm să nu mai putem funcţiona, iar centrul sã se închidă, ne-a mai declarat medicul Ileana Popişti, din partea Centrul Multifuncţional de Sănătate din Bozovici. Practic au fost luni în care doar Primăria Bozovici asigură cheltuielile administrative, la fel cum se întâmplă şi în prezent.

Centrul a fost înfiinţat după ce Valea Almăjului a rămas fără spital, în urma reorganizării sistemului sanitar, mai exact în aprilie 2011. Din Asociaţia Consiliilor Locale Sănătate pentru Almăj fac parte comunele Bănia, Bozovici, Dalboşeţ, Eftimie Murgu, Lăpuşnicu-Mare, Lăpuşnicel, Prigor şi Şopotu-Nou. La centrul de sănătate sunt arondate 15 localităţi, răspândite pe o suprafaţă întinsă, distanţa faţă de unitatea medicală competentă cea mai apropiată, la Reşiţa, fiind de peste 80 de kilometri.

Centrul din Bozovici funcţionează cu trei medici şi patru asistente. Tot aici funcţionează şi Staţia de ambulanţă şi Centrul de permanenţă, deservit de medicii de familie. În momentul de faţă, programul Centrului Multifuncţional de Sănătate din Bozovici este între orele 8,00 şi 16,00, după care rămâne deschis Centrul de permanenţă, unde se acordă primul ajutor.

Centrul multifuncţional de sănătate din Bozovici, este extrem de util pentru că adresabilitatea pacienţilor din această zonă este mare, pentru că este o populaţie îmbătrânită care are nevoie de investigaţii medicale, a mai precizat Ileana Popişti.