Părinții sunt avertizați să NU mai cumpere jucării tip laser, în urma înregistrării unor accidente care au afectat grav ochii mai multor copii.

Președintele Organizației de Protecție a Consumatorilor INFOCONS, Sorin Mierlean, cere autorităților retragerea de pe piață a acestor jucării și despăgubirea cumpărătorilor.

Astfel de jucării, la care este îndreptat acel laser spre privirea copiilor sau stau cu ochii direct în el fără a fi avertizaţi, pot duce la lucruri extrem de grave; şi nu numai imediate, pot să aibă repercusiuni pe toată viaţa acelui copil. Important e să fie retrase, iar pentru cei care au cumpărat astfel de produse, să li se dea şi despăgubire cu privire la produsele care au fost comercializate. Sperăm ca pe viitor, astfel de produse care nu îndeplinesc normativele minimale de conformitate europeană să nu mai ajungă la comercializare în magazinele din România. (Sorin Mierlean, președintele Organizației de Protecție a Consumatorilor INFOCONS)

Sorin Mierlean consideră că jucăriile care pun în pericol sănătatea și viața copiilor ar trebui oprite de autorități încă de la graniță, deoarece NU au Certificatul de Conformitate European.

Sursă foto: Mednews.md