Procurorii DIICOT care anchetează presupusa crimă de la Caracal, nu au până acum probe care să ateste moartea celor două fete, Luiza şi Alexandra. Chiar dacă Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât pe fete, în lipsa probelor certe anchetatorii nu neglijează ipoteza că ele ar fi în viaţă. Sunt declaraţiile de astăzi ale şefului DIICOŢ Felix Bănilă, sintetizate de Diana Surdu de la Radio România.

Diana Surdu: Procurorii nu au concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la locuinţa lui Gheorghe Dincă, iar tot ceea ce a apărut pe surse sunt ştiri neconfirmate – a delarat procurorul şef al DIICOŢ Felix Bănilă.
Felix Bănilă: Nu sunt neglijate nici una din versiunile de anchetă. Încă din datele de 15 aprilie, mă refer la prima victimă, la cea de 18 ani, respectiv 25 iulie 2019, cele două victime au fost introduse în aplicaţia de dispăruţi a Poliţiei Române, respectiv în sistemul informatic Schengen şi sunt date, deci, în urmărire atât la nivel naţional, cât şi nivel internaţional. Până nu avem nişte concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost într-adevăr ucise sunt doar nişte indicii, noi le spunem rezonabile, aşa cum prevede Codul de Procedură Penal şi Codul Penal, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija absolut nic o variantă de anchetă.

Diana Surdu: Magistratul a precizat că oamenii legii nu se pot axa în exclusivitate pe declaraţia suspectului, care a devenit confuz în timpul audierilor. Gheorghe Dincă va fi testat cu detectorul de minciuni, el fiind de acord cu acesta. Poliţiştii şi procurorii nu au terminat cercetarea la faţa locului, care, potrivit legii, trebuie să se facă în preznţa suspectului şi a avocatului său. Şeful DIICOT a spus că locul faptei este asigurat şi nu este nici un risc să fie compromise probe, probe ADN fiind găsite inclusiv în casă.
Potrivit sursei judiciare rezultatele genetice ale oaselor ridicate din curtea de la Caracal ar putea ajunge la procurori cel mai devreme vinerea aceasta.
Realizator: Între timp, anchetatorii continuă cercetările în cazul celor două fete, Luiza şi Alexandra, pe care Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a ucis. Poliţiştii au cercetat o casă din Caracal, din apropierea celei a lui Dincă, după ce mai multe mesaje semnalau că una din fete s-ar afla în podul casei respective, dar fără a găsi ceva relevant.

Suspectul a fost dus astăzi la Penitenciarul Jilava, pentru o serie de expertize şi analize medicale. Gheorghe Dincă urmează să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul săvârşirii faptelor de care este acuzat. Totodată, potrivit avocatului său din oficiu, suspectului i se vor face şi analize medicale, după ce s-a plâns că se simte rău pentru că ar fi fost agresat de poliţişti. RRA