[FOTO] Biciclete gratuite la Reşiţa. Sistemul de bike-sharing va fi disponibil în 3 săptămâni!

Reşiţa va avea un sistem de închiriere biciclete, cu care turiştii şi localnicii să se plimbe gratuit prin oraş. Proiectul de bike-sharing va fi disponibil în cel mult trei săptămâni.

Primăria Reşiţa a achiziţionat 60 de biciclete, dotate cu GPS, în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia – „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, derulat împreună cu municipalitatea din Pancevo. Bicicletele au ajuns la Reşiţa şi sunt în faza de testare, a declarat managerul financiar al proiectului, Miriam Vîlceanu, care a precizat că prin acest sistem de bike-sharing vor putea urmări bicicletele oriunde s-ar afla, pentru a nu avea surpriza să dispară.

Miriam Vâlceanu – manager financiar

Bicicletele vor putea fi “închiriate” gratuit din cele trei staţii ce urmează a fi înfiinţate – în centrul civic, Victoria şi Intim, în baza unei aplicaţii pentru telefonul mobil. Miriam Vâlceanu a mai afirmat că atât numărul bicicletelor, cât şi cel al staţiilor ar putea creşte.

În acest fel, Reşiţa se va alătura altor oraşe din România, ce folosesc bicicleta ca o alternativă ecologică de transport în comun pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Proiectul „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Valoarea proiectului se ridică la 722.000 de euro şi a mai prevăzut dotarea Complexului Municipal de Sport şi Sănătate ”Ioan Schuster” cu panouri solare şi renovarea unei săli de sport din Pancevo.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles