Conform raportului Corpului de Control al ministrului de interne, au rezultat mai multe deficienţe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere a inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine.

Potrivit Ministerului de Interne, ministrul Nicolae Moga a dispus noului şef al IPJ Olt să ia măsuri urgente pentru evaluarea eficienţei actului de conducere la nivelul tuturor subunităţilor din judeţul Olt. În privinţa modului de intervenţie a poliţiştilor, de la sesizarea privind dispariţia unei minore, din data de 24 iulie, şi până la prima percheziţie la domiciliul suspectului din data de 26 iulie, Corpul de Control al ministrului a propus cercetarea prealabilă faţă de cinci ofiţeri şi trei agenţi în raport cu atribuţiile prevăzute în fişa postului.

De asemenea, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune măsurile faţă de situaţia reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt, care a preluat apelul de la 112. Ministrul de interne a înaintat guvernului şi preşedintelui un raport referitor la acţiunile desfăşurate în cauză, anterior datei de 26 iulie, urmând ca acesta să fie făcut public după analizarea în CSAT.

sursa MAI