Danemarca şi Franţa joacă finala Campionatului European de handbal masculin

Franta-CroatiaEchipele Danemarcei şi Franţei s-au calificat în finala Campionatului European de handbal masculin, ediţia 2014, programată duminică în oraşul danez Herning.

Vineri seara, în semifinalele competiţiei, Danemarca a dispus cu 29-27 de selecţionata Croaţiei, după ce la pauză scorul a fost favorabil handbaliştilor croaţi (13-15).

În cealaltă confruntare din penultimul act, Franţa s-a impus cu 30-27 (12-14) în faţa formaţiei Spaniei, campioana mondială en titre.

Duminică, în faţa publicului propriu, danezii vor încerca să cucerească cel de-al treilea titlu european, după cele din 2008 şi 2012, vizând totodată şi o revanşă după finala Campionatului Mondial din 2011, pierdută dramatic în faţa handbaliştilor din Hexagon (35-37 după prelungiri).

Francezii, campionii olimpici en titre, au la rândul lor două titluri continentale în palmares (2006, 2010) şi vor disputa cu această ocazie pentru a şaptea oară o finală în 11 competiţii majore la care au participat după primul lor succes european, înregistrat în urmă cu opt ani.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles