Se încalcă legea, mai multe farmacii şi oficine în Caraş-Severin funcţionează fără farmacişti!

Conform legii, farmaciile şi oficinele nu pot funcţiona fără farmacist. Din păcate în judeţul Caraş-Severin se încalcă în mod flagrant această regulă. Pentru a demonstra acest lucru, Colegiul Farmaciştilor va organiza în perioada următoare o acţiune de control ce vizează în special unităţile farmaceutice din mediul rural.

“Legea e clară pentru ca o farmacie să funcţioneze, trebuie să aibă măcar un farmacist, din păcăte în judeţul nostru funcţionează la ora actuală puncte farmaceutice şi oficine doar cu asistenţi şi nu cu farmacişti şi o să demonstrez şi acest lucru”, atrage atenţia preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca.

În judetul Caras-Severin la ora actuala sunt 32 oficine si 20 de farmacii functionale în mediul rural.

Punctele care funcţionează fără farmacist pot fi închise. În România în 20% din farmacii nu profesează nici un farmacist el fiind prezent doar pe hârtie. Există unităţi care nu au autorizaţie de funcţionare, în ciuda faptului că eliberează medicamente către populaţie, în spaţii complet neadecvate, ceea ce pune în pericol sănătatea pacienţilor.

Cele mai citite

Related Articles